Фан Сайт сериала House M.D.

Последние сообщения

Мини-чат

Спойлеры, реклама и ссылки на другие сайты в чате запрещены

Наш опрос

По-вашему, доктор Хауз сможет вылечится от зависимости?
Всего ответов: 12396

Советуем присмотреться

Приветствую Вас Гость | RSS

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · FAQ · Поиск · RSS ]
Модератор форума: kahlan, ребекка, Irish87  
Топик для украиноязычных фанатов
rinnyДата: Понедельник, 25.05.2009, 17:22 | Сообщение # 211
Окулист
Награды: 0

Статус: Offline
Quote (Irsena)
rinny, ого!

Понесло мою бабцю,корінну вінничанку, вчитися у Львів, і знайшла вона там собі файного вуйка з Хусту=)Боже,наче ж правильно використала всі ці діалектичні вирази biggrin

anka-pmtДата: Понедельник, 25.05.2009, 17:22 | Сообщение # 212
Психотерапевт

Quote (rinny)
Ну, якщо пішли такі одкровення, то я наполовину українка,на чверть - полячка, і на іншу чверть - болгарка

ми з вами турки якісь)))) бо я на чверть українка, росіянка, білоруска і літовка)))

"Гордиться тем, что я француз, так же глупо, как гордиться тем, что я родился во вторник" Паскаль

KinshasaДата: Понедельник, 25.05.2009, 17:26 | Сообщение # 213
Кардиолог

Quote (kahlan)
Народ, я подивилась статистику, на цьому сайті 29% відвідувачів з України, майже 8500 на день.

Цікаво! Можливо не всі надають перевагу українському перекладу, але ж розуміють точно всі smile
Quote (anka-pmt)
є трохи...

ми вже Вам робили компліменти biggrin

anka-pmtДата: Понедельник, 25.05.2009, 17:37 | Сообщение # 214
Психотерапевт

Quote (Kinshasa)
ми вже Вам робили компліменти biggrin

happy та пам`ятаю)))) ... але поки я придумаю, що писати, поки напишу, потім виправлю помилки... хоча, я помітила, що люди, які зовсім не розмовляли українською вживають меньше суржику.

"Гордиться тем, что я француз, так же глупо, как гордиться тем, что я родился во вторник" Паскаль

KinshasaДата: Понедельник, 25.05.2009, 17:43 | Сообщение # 215
Кардиолог

Quote (anka-pmt)
але поки я придумаю, що писати, поки напишу, потім виправлю помилки...

отаке в мене з російською biggrin
Quote (anka-pmt)
я помітила, що люди, які зовсім не розмовляли українською вживають меньше суржику.

ну так, якщо хтось чув українську мову лише в школі та вмикаючи ТВ, а не на вулиці - суржику там не наберешся wink

SantjagaДата: Понедельник, 25.05.2009, 18:16 | Сообщение # 216
Окулист

Якщо продовжити тему крові, то з боку тата - українці, з маминої - росіяни. А познайомились мої батьки в м. Караганда, республіки Казахстан) Я з сестрою там і народилися, а брат - в м. Астрахань (Російська Федерація).
Quote (rinny)
Понесло мою бабцю, корінну вінничанку, вчитися у Львів, і знайшла вона там собі файного вуйка з Хусту=)Боже,наче ж правильно використала всі ці діалектичні вирази

Правильно, правильно) Але "вуйко" може ще нести значення "брат мами"

ШураДата: Понедельник, 25.05.2009, 19:52 | Сообщение # 217
Психотерапевт
Награды: 6

Вибачте, що підслуховую wink biggrin , але тільки тепер до мене дійшло, що мали на увазі ті, хто прислав мені смс про якогось вуйка, що прийде до мене вночі eek А я налякалася...

anka-pmtДата: Понедельник, 25.05.2009, 20:20 | Сообщение # 218
Психотерапевт

Quote (Шура)
що мали на увазі ті, хто прислав мені смс про якогось вуйка, що прийде до мене вночі

))))) а я все ніяк не могла збагнути, чому в універі мене називали "файна газдиня" ))) хто така газдиня я і зараз не знаю. а "файна"...думала , що це від англійського "fain" і з`явилося воно нещодавно ...

SkoleДата: Понедельник, 25.05.2009, 22:20 | Сообщение # 219
Новичок

Привіт! Можна до вас? ah Пишу тут вперше, важко викладати думки на письмі :uhm:
Quote (anka-pmt)
чому в універі мене називали "файна газдиня"
(не знаю, чи правильно навела цитату. Поясніть будь ласка як правильно її вставляти )

"файна" означає "хороша, добра" , залежно з яким словом вживається; а "газдиня" це "господиня". тобто хороша господиня. Я коли тільки приїхала до Львова теж було трохи дивно, але з часом звикається.

Не принимайте жизнь всерьёз - это временное явление; Удача улыбается смелым... А потом долго ржет над ними;

ШураДата: Понедельник, 25.05.2009, 22:36 | Сообщение # 220
Психотерапевт

Quote (anka-pmt)
а я все ніяк не могла збагнути, чому в універі мене називали "файна газдиня" ))

Quote (Skole)
"файна" означає "хороша, добра" , залежно з яким словом вживається; а "газдиня" це "господиня". тобто хороша господиня

Я теж вирішила трошки погугліти на цю тему і знайшла таке: фест файна гадзиня — це суто галицький вислів, що дійсно означає "гарна господиня" smile
Quote (Skole)
Привіт! Можна до вас?

Привіт, Skole! Можна biggrin Я з Криму, розмовляю россійською, але зайшла сюди у гості)))

SkoleДата: Понедельник, 25.05.2009, 23:19 | Сообщение # 221
Новичок

Я три роки провчилась у Львові, вже рік живу в області, але не перестаю інколи дивуватися із тутешнього діалекту. Тим більше, що сама я з Хмельницької обл, де також свої особливі словечка. book Доводиться вчитися.

Не принимайте жизнь всерьёз - это временное явление; Удача улыбается смелым... А потом долго ржет над ними;

rinnyДата: Понедельник, 25.05.2009, 23:34 | Сообщение # 222
Окулист

Skole, Шура - рада новеньким=)

kahlanДата: Понедельник, 25.05.2009, 23:57 | Сообщение # 223
Кэлен

Вітаю вельмишановне панство! cool

Якщо, вже пішла така тема, то мені допомагає читання сучасної української літератури та перекладів. Є декілька авторів, які пишуть дуже природно, розмовною українською, наприклад Жадан чи Дереш. Роздобудько трохи манірна. Денисенко ліпша. А ще є Андрухович та й просто журнал "Тиждень". Ну чи "Гаррі Поттер", кому що. Якщо ви читали його російською, то багато втратили. Якщо не читали взагалі, то не втратили нічого.

А ще в мене є та-а-акий кайфезний переклад Карлсончика українською, що російський я читати просто не можу.

ШураДата: Вторник, 26.05.2009, 00:06 | Сообщение # 224
Психотерапевт

Quote (kahlan)
Якщо не читали взагалі, то не втратили нічого.

hands
Тобто я — нічого cool І не хочу й о г о читати, чесно кажучи...
Quote (kahlan)
А ще в мене є та-а-акий кайфезний переклад Карлсончика українською, що російський я читати просто не можу

Він не схожий на закадровий текст жахливого мульта про Карлсона, який озвучували Скрипка та Ані Лорак?! wink Вибачте, якщо він вам подобається...

rinny, я просто завітала до вас у гості. Йшла мимо — дай, думаю, зайду tongue

rinnyДата: Вторник, 26.05.2009, 00:11 | Сообщение # 225
Окулист

Quote (Шура)
rinny, я просто завітала до вас у гості. Йшла мимо — дай, думаю, зайду

Заходьте ще,в нас цікаво!

Поиск:

Форма входа

Наш баннер

Друзья сайта

Smallville/Смолвиль
    Звёздные врата: Атлантида | StarGate Atlantis - Лучший сайт сериала.
    Анатомия Грей - Русский Фан-Сайт

House-MD.net.ru © 2007 - 2009

Данный проект является некоммерческим, поэтому авторы не несут никакой материальной выгоды. Все используемые аудиовизуальные материалы, размещенные на сайте, являются собственностью их изготовителя (владельца прав) и охраняются Законом РФ "Об авторском праве и смежных правах", а также международными правовыми конвенциями. Эти материалы предназначены только для ознакомления - для прочих целей Вы должны купить лицензионную запись. Если Вы оставляете у себя в каком-либо виде эти аудиовизуальные материалы, но не приобретаете соответствующую лицензионную запись - Вы нарушаете законы об Интеллектуальной собственности и Авторском праве, что может повлечь за собой преследование по соответствующим статьям существующего законодательства.